Sava Živković

Sava Živković

IRRADIATION - Making Of

Nakon 13 godina rada u tradicionalnoj 3D animaciji, Sava Živković istražuje mogućnosti kretanja i osvetljenja u realnom vremenu Unreal Engine-a u svom najnovijem ličnom projektu, mračnom psihološkom putovanju pod nazivom „Iradijacija“. Sava kaže: „Iradijacija je strastveni projekat koji razvijam u slobodno vreme, kada ne radim na projektima klijenata u Aksis studiju i ovo je prvi put da sam koristio Unreal Engine za ovakav projekat, a iskustvo je najbolje opisati kao … pa, apsolutno nestvarno. Izazovi sa kojima smo se suočavali bili su više tehnički nego kreativni. U rukama sam imao devetominutni potpuni CGI, sa fotorealističnim digitalnim ljudima, a digitalna lica je uvek teško izvesti, posebno sa mikro budžetom. Srećom, dizajn likova i postavka filma su takvi da su lica značili su da ćemo videti lica zamagljena maskama tokom većeg dela filma, što je bilo spas u ovoj produkciji.“

IRRADIATION

Srbija, 2021, 9:00, 3D l Scenario i režija: Sava Živković
Produkcija: Big Medium Small, Take One

Dok ga sprovode do misteriozno ozračenog mesta, naučnik doživljava čudne vizije i dovodi u pitanje razlog zašto je uopšte poslan da istraži to mesto.

Režiser Sava Živković živi i radi u Beogradu, u Srbiji. Rođen je 1989. godine, diplomirao je 2012. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, na odseku Dizajn enterijera i nameštaja. Sledeći svoju strast prema filmu i animaciji, odlučio je da na toj osnovi gradi karijeru i fokusira se na filmove. Njegova nepokolebljiva vera u vrednost vremena posvećenog ličnim projektima donela mu je nekoliko nagrada i priznanja od CG industrije, kojoj je on za uzvrat posvetio publikaciju sa nekim od svojih iskustava i saznanja stečenih u ličnim projektima. Krajem 2017. započeo je svoju rediteljsku karijeru saradnjom sa studijom Aksis iz Glazgova, koju nastavlja do danas, radeći na kinematografiji AAA igara, kao i na neprekidnom razvoju ličnih ideja i projekata.